Steve Ramon vann Le Touquet

Suzukiföraren och den flerfaldige världsmästaren i Motocross, Steve Ramon, har onekligen inlett 2011 på ett mycket trevligt vis. I helgen vann ha Le Touqet, som är ett av de mest berömda strandracen i Europa. Här kan du läsa mer och se filmer från racet...

Den 31-åriga belgaren – som är tvåfaldig världsmästare i Motocross i två olika kategorier och sjufaldig belgisk motocrossmästare - körde i tre timmar på den franska sanden vid Le Touquet för att avslutningsvis vinna racet.

Med hjälp av en modifierad RM-Z450 GP-maskin från 2010 - inklusive en större bränsletank, hastighetsmätare, annan växellåda och utväxling – tog sig Ramon snabbt fram i täten av de tävlande med sina elva 15-kilometersvarv, hundratals deltagare; och med en publik på över 200.000 (!) som kantade kusten.

En vinnare av många strandrace och en mycket kapabel racer i sanden, fransmannen Jean-Claude Mousse, satte viss press på Ramon som ändå kunde avsluta som segrare i denna prestigefyllda tävling som invigdes år 1975.

Så här kommenterar Steve Ramon racet och segern:

"Jag hade mycket roligt och att vinna på Le Touquet har alltid varit ett av mina mål. När du ser alla människor som tittat på inser du hur stor denna händelse är. Jag har vunnit en massa strandenrace och jag antar att jag kom hit som en favorit, men det var ändå ett tufft race.

Jag inledde runt fjärde eller femte och tog ledningen före utgången av första varvet. Vi lyckades bra med vår pit-stopp och det sista stadiet var tufft både fysiskt och liksom att försöka hitta en väg förbi alla långsammare förare. Mousse gjorde ett misstag på sista varvet som jag kunde utnyttja. Generellt sett är det ett fantastiskt resultat, inte bara för mig utan också för Suzuki. "

Rockstar Energy Suzuki World MX1 startar nu ett pressat schema för testning och racing som ett led i förberedelserna inför den första omgången av 15 i 2011 års Motocross-VM som inleds i Bulgarien den 11 april.

 

START

 

MÅL