James Stewart hoppar av AMA Nationals

Efter mer än en veckas träning och testning sedan James ”Bubba” Stewart återkom till racingen vid Unadilla, har James i samråd med teamet beslutat att dra sig ur från resten av 2010 års AMA Pro Motocross serien.

På grund av sin förkortade Supercrossäsong hade James, med fullt stöd av sin stab, hoppats på att återvända till banan mycket tidigare i den nationella serien. På grund av en långdragen läkning av en handledsskada fick inte James okej från sin läkare förens bara några veckor före Unadilla.

Trots att James hade en bra runda i Moto 1 vid Unadilla, resulterade bristen på fysiska förberedelser och bristfälliga motorcykelinställningar att han tvingades av banan i början av Moto 2. Även om de har haft lite tid att göra justeringar efter tävlingarna vid Unadilla, har James och teamet beslutat att de ändå inte är redo att konkurrera i serien på den nivå de är vana vid.  Därför väljer James Stewart att dra sig ur AMA Nationals.

-Just nu kan jag ärligt talat bara hoppas att mina fans kommer att förstå. Jag sa tidigare att jag ville vara på banan med start vid Hangtown, men den långsamma läkningen av min handledsskada gjorde det omöjligt att göra det. Att se race efter race och inte delta i serien har varit mycket jobbigt. All min motivation var att komma tillbaka till racingen och utomhusserien för mina fans och sponsorerer. Och även om min handled känns bra, blev det uppenbart att jag inte är redo att tävla på den nivån ännu. Hur mycket jag än skulle vilja vara där ute, behöver jag mer tid att förbereda mig så att jag inte sätter hela min karriär på spel genom att skada mig igen. Jag skulle vilja be om ursäkt till mina fans först och främst, samt till serien och mina sponsorer för att jag inte kan fortsätta, förklarar James.

James planerar att återvända till racing vid Anaheim i januari. Av alla människor, vet James exakt vad som krävs för att förbereda sig för ett Supercrossmästerskap, och han kommer nu att kämpa stenhårt under de närmaste månaderna för att få en lyckad 2011-säsong