Robbie Madisson hoppar över Korintkanalen

Amerikanaren Robbie Maddison är känd för alla sina galna upptåg och rekordhopp. Förra veckan var han på besök i Grekland där han hoppade 85 meter med sin Honda 500 över Korintkanalen. Se filmen från hoppet här.

Robbie tog sats över en fotbollsplan via en hönsgård för att nå strax över 120 kilometer i timmen, som behövdes för att han skulle flyga över Kortinkanalen med sina över 80 meter höga, lodräta väggar. Som högst flög Robbie närmare 100 meter över kanalens vattenyta.

 

-Att hoppa över Korinthkanalen var en utmaning som jag bara inte kunde motstå. Detta hopp involverade ”höga” konsekvenser, så det jag först om främst var jag tvungen att övervinna var min rädsla. Jag tror att du måste ta risker i livet för att bli klokare, och att ställas inför en utmaning som denna kommer att vara till nytta vid nästa utmaning jag kommer att ställas inför. Jag är glad jag lyckades med hoppet. Som ni vet finns det bara en möjlighet att få det rätt, förklarade en nöjd Robbie Madisson.

tn_corinthcanal3_540

På nyårsafton 2007, slog Maddison Guinness världsrekord med ett hopp på 98 meter. Ett år senare hoppade Maddison 36 meter med sin cykel och landade ovanpå en 29-meter hög miniatyr av Triumfbågen i Las Vegas. Han hoppade sedan ner för en 15 meter hög landningsramp.

I juli förra året utförde Robbie en bakåtvolt utan att hålla i styret med händerna (No-handed back flip) över Londons Tower Bridge (som var i delvis uppfällt läge).