Sverige är det senaste Europeiska land att bekräfta ett Honda Xtreme Academy junior mästerskap för ungdomar mellan 11-15 år. Honda Xtreme Academy, lanserades i december förra året genom att unga europeiska förare anslöt sig till det europeiska projektet, som blir ett första steg på vägen att bli en del av Honda Racing World Championship Xtreme program i MX1, MX2, Enduro och även Dakar-rallyt.

Honda MC Svenska AB har meddelat att denna 2010 Xtreme Academy serie kommer att löpa parallellt med U-SM som är Svemo-sanktionerat.

Italy_Rd1

Xtreme Academy kommer att erbjuda de tre främsta Honda CRF150R/RB förarna värdecheckar i valörerna 10000, 5000 respektive 2500 kronor som kan bytas mot varor och tjänster hos lokala Honda återförsäljare.

Varje Xtreme Academy tävlande kommer också att kunna dra nytta av engagemanget av Honda och få exklusiv tillgång till John van den Berk, tvåfaldig världsmästare i motocross, som nu driver ett framgångsrikt utbildningsföretag i Europa.

tn_MX-Academy_2_-_Blixs_2-3_juli_2009_003

På bilden ovan ser vi Hondas svenska MX-boss Patrik Erlandsson och till höger Roger Harvey, Honda Europé’s offroad manager. Övriga bilder är från Italien där serien redan dragit igång.

Van den Berk kommer att vara tillgänglig på minst en Xtreme Academy i varje deltagande land, där han kommer att förmedla råd om träning, kost och körteknik.

Dessutom kommer varje förare, som registrerar sig för serien, att vara berättigade till 25 % rabatt på holländarens träningsskola.

-Det är fantastiskt att se Honda-företag, på den viktiga europeiska marknaden att satsa på Xtreme Academy. Jag är säker på att vi får se många unga bra förare genomföra denna serie. Och några av dessa ungdomar kommer också att slåss om Europamästerskapet och dess väl tilltagna prissumma, säger Honda Europe's offroad manager, Roger Harvey.

-Vi har länge förstått att investering i ungdomar kommer att ge utdelning på lång sikt, så det är med glädje vi annonserar Honda Xtreme Academy i Sverige, kommenterar Hondas marknadschef i Sverige, Rolf Mälberg.

Unga förare mellan 11 och 15 år som vill ansöka att tävla i Svenska Honda Xtreme Academy serie går lämpligast in på Hondas hemsida www.hondamc.com

 

Honda Xtreme Academy tävlingar 2010:

Tävling 1 15-16 maj SMK Kristianstad

Tävling 2 29-30 maj Linköpings MK

Tävling 3 5-6 juni Varbergs MK

Tävling 4 31 jul-1 aug Piteå MS

Tävling 5 4-5 sept. BMK Uddevalla

Tävling 6 25-26 sept. Vrigstad

 

tn_xtreme_logo