I helgen avgjordes det öppna itlalienska mästerskapet i motocross vid San Severino. KTM-förarna Max Nagl och Tony Cairoli dominerade helgens MX1-race. Däremot var det Davide Guarneri som körde till sig mästerskapstiteln i MX1 med sin Honda CRF450R. Även svenskarna Björn Andersson (Kawasaki) och Jonatan Dahlgren (Honda) var på plats och kämpade.

Davide Guarneri har kört bra under samtliga fyra rundor av det öppna italienska mästerskapet. Även hans teamkamrat Tanel Leok har kört starkt i mästerskapet men fick nöja sig med en andraplats med 17 färre poäng än Guarneri totalt. I helgen var det däremot KTM-förarna Mag Nagl och Tony Cairoli som var snabbast. Tyske Max Nagl vann helgens tävling totalt efter en andraplats i första heatet och en vinst i det andra heatet. Regerande världsmästaren i MX1, Tony Cairoli fick nöja sig med andraplatsen efter att ha vunnit första heatet och kommit tvåa i det andra.

De två svenska förarna Björn Andersson (Kawasaki) och Jonatan Dahlgren (Honda) var också på plats och kämpade. I det första heatet kom Björn på en 21:a plats medan Jonatan körde i mål på 26:e placering. I andra heatet ökade Björn tempot ytterligare och fick en poäng efter att ha kört i mål på 20:e plats. Jonathan avslutade med en 25:e placering.

I MX2 var det finländaren Harri Kullas (Yamaha) som vann första heatet före den italienska Yamahaföraren Alessandro Lupino och den tyske KTM-föraren Marcus Schiffer. I det andra MX2-heatet var det fransosen Christophe Charlier (Yamaha) som vann före Harri Kullas och Marcus Schiffer. Totalsegrare i helgens MX2-runda blev Harry Kullas, före Christophe Charlier och tysken Marcus Schiffer. Fransmannen Charlier vann MX2-mästerskapet före Schiffer och Kullas.