I helgen kördes årets första deltävling i det öppna holländska mästerskapet. Tävlingen kördes på Sandbanan "De Kuilen" vid Mill. MX1-klassen dominerades av Yamahaföraren David Philippaerts som vann båda heaten. Svenske Tom Söderström körde till sig en fjärdeplats totalt, efter en sjätteplats och en fjärdeplats i de två heaten, och visar återigen att han är starkt på gång inför årets VM-satsning i MX1.

Efter en försiktig inledning på träningarna körde Tom Söderström (Yamaha) till sig en sjundeplats i kvalet. Därefter ökade Tom tempot ytterligare och kom på en sjätteplats i första heatet, efter David Philippaerts, Ken De Dycker, Kevin Strijbos, Marc De Reuver och Patric Roos.

tn_ONM_Mill_2010_MX-1_154-154

Tom Söderström

 

Andra MX1-heatet vanns av David Philippaerts före Marc De Reuver och Kevin Strijbos före Tom Söderström. Kim Lindström körde till sig en niondeplats i MX1 totalt efter en elfteplats och en åttondeplats.

tn_kim-lindstrom

Kim Lindström

 

MX2-klassen vanns av Philippaerts teamkamrat Gautier Paulin som kom tvåa i första heatet och vann andra heatet. Joel Roelants kom tvåa efter en förstaplats och en tredjeplats. Trea kom Jeffrey Herlings (trea i heat 1 och tvåa i heat 2).

tn_ONM_Mill_2010_MX-1_117-117

Tom Söderström pustar ut...

 

Damklassen vanns av Maria Franke. På grund av strul med tävlingsbussen kom tyvärr aldrig Elin Mann till start.

 

Kolla in de kompletta resultaten HÄR