Årets internationella motocrosstävling vid Lommel i Belgien blev en synnerligen hård tillställning, med frusen mark, tunga vallar och ovanligt kylslaget väder. Tom Söderström som laddar inför sin VM-satsning med teamet Yamaha Van Beers Racing i Holland körde till sig en andraplats i båda heaten och säkrade därmed en total tredjeplats. Richard Sandberg lyckades köra till sig en nionde respektive en fjärdeplats vilket gav honom en femte plats totalt. Kim Lindström körde in på en sjätteplats i första heatet men efter att kedjan gick av i andra heatet fick Kim snopet kasta in handduken. Yamahaföraren Ken De Dycker vann efter en tredjeplats i första heatet och en vinst i det andra heatet.

Lommel i Belgien klassas som en av de mest krävande sandbanorna. Och det hela blev inte bättre av att det hade snöat och varit rejält kallt i trakten på sistone, vilket ställde extra höga krav på arrangören.

Efter träning och tidskval kördes två heat à 20 minuter plus ett varv.

Närmare 5000 personer fanns på plats för att se våra svenska stjärnor Tom Söderström, Kim Lindstöm och Richard Sandberg fajtas med bland annat Steve Ramon, Ken De Dycker och Marwin Van Daele.

 

-Tyvärr så fick jag bryta andra heatet – fick en bra start men en förare framför trasslade till det för mig så jag gick omkull men började jaga – hade bra flyt i körningen – Steve Ramon och jag började en uppåkning men när jag låg på en tionde plats gick kedjan av – troligen en sten – så det var bara att bryta. Kul att Tom körde så bra att han tog en andraplats igen vilket betyder att han kom totaltrea – Rickard fyra – får nu analysera den här tävlingen men det har känts bra hela tiden här i Holland så det är bara att fortsätta med träningen framöver. Får se hur vi planerar kommande veckor (mycket beror på vädret) och när det kan bli dags för nästa race, kommenterade Kim Lindström efter andra heatet.

 

- Jag var jättenervös innan träningen då det var så starkt startfält och så kort tid att sätta en bra tid. Speciellt eftersom det var så länge sedan jag tävlade på grund av skadan. Jag åkte dock ut och drog allt vad jag kunde, någon annan taktik fanns det inte tid för och det räckte till en femteplats en sekund efter Steve Ramon som slog mig på sitt sista varv för innan dess så låg jag fyra. Jag blev väldigt glatt förvånad när jag fick reda på min placering och det gav mer självförtroende inför heaten. teamet var också väldigt glada över att jag fick en så bra tid, kommenterar Richard på sin hemsida.

RESULTAT

MX1/MX3 – Heat 1:

1 Jeremy Delince B Yamaha

2 Tom Söderström B Yamaha

3 Ken de Dycker B Yamaha

4 Steve Ramon B Suzuki

5 Kevin Wouts B Kawasaki

6 Kim Lindstrom S KTM

7 Eric Foguenne B Yamaha

8 Kristof Salaets B Honda

9 Richard Sandberg S Kawasaki

10 Steve Sernoval B Honda

12 Shannon Terreblanche Z-A Kawasaki

14 Marc de Reuver NL Suzuki

19 Rob van Vijfeijken NL Yamaha

DNF Yentel Martens B KTM

 

MX1/MX3 – Heat 2:

1 Ken de Dycker B Yamaha

2 Tom Söderström B Yamaha

3 Jeremy Delince B Yamaha

4 Richard Sandberg S Kawasaki

5 Yentel Martens B KTM

6 Shannon Terreblanche Z-A Kawasaki

7 Steve Ramon B Suzuki

8 Kristof Salaets B Honda

9 Jelle Grade B Yamaha

10 Jamie Lewis GB Honda

DNS Marc de Reuver NL Suzuki

 

MX1-MX3 - Totatställning

1 Ken de Dycker B Yamaha 45 (Yamaha-Ricci Racing)

2 Jeremy Delince B Yamaha 45 (RB Team)

3 Tom Söderström B Yamaha 44 (Van Beers Racing)

4 Steve Ramon B Suzuki 32 (Team Suzuki-Teka MX1)

5 Richard Sandberg S Kawasaki 30 (Sturm JJs Racing Team)