I början av veckan arrangerades en tvådagars Supercrosstävling i Malmö Arena. Självaste Jeremy McGrath var influgen från USa för att tampas om titeln. En av de sveska förarna som var med och försvarade de svenska färgerna var Filip Thuresson. Här rapporterar han med sina egna ord från tävlingen.

 

Söndag: Kom till banan vid 1-tiden för att provköra, riktigt häftig bana.

 

Måndag: Tidskvalet gick bra hade tredje tid. Jag körde i tredje kvalheatet, var ut som trea i starten men körde snabbt upp mig i ledning som jag behöll in i mål. Gick därmed vidare direkt till semifinal nr 2. Semin, tog starten och ledde i tre varv då missade jag i en kurva så att jag inte kunde hoppa en dubbel då hoppade två förare om mig och i nästa kurva blev jag omkörd av en förare till. Slutade som fyra och gick direkt vidare till finalen. Finalen, hade lite dåligt startspår, var först in i kurvan, men blev väldigt utträngd och var ur kurvan som sjua. Hoppade fram och tillbaka i placeringarna, slutade som sexa, var grymt nära att ta Jeremy McGrath på mållinjen. En riktigt rolig kväll med härligt stöd från publiken.

 

Tisdag: Hade andra tid i tidsvkalet i min grupp. Jag körde denna kväll i andra kvalheatet. Kvalheatet, var först in i kurvan men Cole Siebler trängde ut mig lite och var ur kurvan som fyra. Körde snabbt upp mig till tredje platsen där jag låg rätt ensam i några varv. Jag fick en kraftig uppstuds i whoopisarna och hann inte bromsa in i kurvan så jag flög av banan och landade i kravallstaket och ner i betongplattan. Jag reste mig snabbt, men kände en kraftig smärta i tummen så det vara bara att bryta. Tyvärr kunde jag inte köra mer denna kväll, tummen svullnade upp kraftigt.

 

Onsdag: Åkte till sjukhuset i Uddevalla för att röntga. Som tur var är inget brutet och inga viktiga ledband verkar vara sönder. Jag har fått en kraftig smäll på en ledkula så läkaren beslöt att gipsa för att jag skulle kunna ha tummen i stillhet i en vecka.

 

Önskar alla supportrar, sponsorer ett riktigt Gott Nytt År!

 

// FT