KTM har presenterat deras mest kompletta och mest tekniskt avancerade sortiment hittills av sina Motocross- och Supercross-maskiner. 

4-takts-serien 2022 innehåller tre modeller med den senaste WP XACT-fjädringstekniken och avancerade tekniska lösningar inklusive antispinn, launch-kontroll (för enklare och snabbare starter), variabel motormappning och startmotorer.

2022 års KTM 450 SX-F är ett kompakt paket som uppges erbjuda 63 hk som bäst. KTM 250 SX-F är modellen för klassen som hela tiden pushar gränserna vad gäller prestanda och KTM 350 SX-F blandar idealiskt 250-smidighet med ännu mer motorkraft.

Den nya 2-taktsserien bygger på ett arv av klassledande prestanda för både blivande och erfarna förare, och innehåller tre olika modeller. Ett riktmärke i divisionen, KTM 125 SX, är utvecklingen av motorcykeln som ockuperade sju av de 12 bästa platserna i EMX125-EM 2020. I sitt uppdaterade 2022-utförande är KTM 150 SX redo för att tampas med de kraftfulla 250 4-taktarna, medan KTM 250 SX är ett 2-takts kraftpaket att räkna med.

Samtliga fullstora KTM SX-modeller 2022 kommer med racingorange ramar för att ytterligare förstärka bandet till de mästerskapsvinnande Red Bull KTM Factory Racing-maskinerna. Den uppdaterade ramen matchas av det nya blåa sadelöverdraget och färgerna i grafiken för att visuellt betona den nära kopplingen till KTMs fabriksmaskiner.

Som ett komplement till KTM:s 2022 SX-modellerna finns Sportminicycles som delar samma tävlingsdrivna utvecklingssätt som KTMs fullstora Motocross-hojars. Juniorförare som klättrar på någon av modellerna KTM 50 SX, KTM 65 SX och KTM 85 SX kan göra det med toppmodern WP-fjädring, avancerade bromsar och minimal vikt. För lite mer erfarna juniorförare kan hjulen börja rulla med 2022 års KTM SX-E 5, den senaste versionen av den eldrivna minicrossmaskinen som kan växa tillsammans med den unga föraren.

Joachim Sauer - KTM Product Manager Offroad:Det nya SX-sortimentet handlar om närheten till våra tävlingsmaskiner och de motorcyklar som sätter avtryck på racebanor runt om i världen. Vi har förfinat dessa paket under flera år och vi känner att kopplingen mellan människa och maskin, både estetiskt men också när det gäller prestanda, är närmare än någonsin. För att bevisa vår poäng lät vi MXGP- och MX2-världsmästarna köra de nya produktionshojarna och jag kan gladeligen bekräfta att de blev förvånade och imponerade över dess prestanda. Det var passande att ge 2022-modellerna ett ännu "rejsigare" utseende med den blå och orange designen och att påminna förare och fans om att det inte finns ett mer REDO TO RACE motocross-sortiment i någon annan depåbox."

2022 års KTM SX-modellerna kommer att finnas tillgängliga hos auktoriserade KTM-återförsäljare från och med maj 2021.

LÄNK: Mer om KTM SX 2020

 

Här nedan kan du kolla in videon där Red Bull KTM Factory Racings stjärnor och världsmästare Jeffrey Herlings och Tom Vialle kör nyheterna.