Husqvarna Motorcyklar har presenterat sitt nya MY21 motocross-sortiment – totalt nio modeller, från de minsta modellerna för juniorerna upp till full-stora maskiner för såväl motionärer som yppersta elit.

För 2021 års modeller har Husqvarna Motorcycles fokuserat på att ytterligare förbättra fjädringsegenskaperna och hanteringen genom att lägga till ett nytt medelventilsdämpningssystem till WP XACT-framgafflarna med AER-teknik, för ökad förarkomfort vid landningar samt att minska trycktopparna för jämnast möjlig dämpningsprestanda. Dessutom ska nya lågfriktionslänkstätningar erbjuda ett förbättrat fjädringssvar hos WP XACT-dämparen.

Den nya Husqvarna Motorcycles-appen är en annan nyhet under lanseringen av motocross-sortimentet 2021. Appen, tillsammans med Connectivity Unit som måste monteras på maskinen, kommer att finnas tillgänglig den 25 juli 2020 och framåt som teknisk tillbehör för MY21 4-taktsmodeller och 2020 års FC 450 Rockstar Edition. Appen ska öppna upp för en helt ny era av motorcykelprestanda, där appen gör det möjligt för förare att anpassa motorkaraktär och ger rekommendationer för optimal inställning av fjädring. Dessutom möjliggör appen exakt personlig anpassning, samtidigt som den totala körbarheten förbättras. Bland listan med flera justeringsalternativ är höjdpunkterna de två huvudsakliga motorlägena, Prime och Advanced, som gör det möjligt för förare på alla nivåer att finjustera sin motorprestanda enligt deras specifika körkrav och rådande banförhållanden.

Husqvarna Motorcycles TC-serie, som upges leverera minimal vikt, enkel hantering och högsta prestanda, kommer med den senaste 2-takts tekniken. Avancerad ergonomi och modernt karosseri ska säkerställa att alla TC-maskiner erbjuder överlägsen komfort och kontroll på banan under alla körförhållanden.

Den senaste motocross-serien har helt ny svenskinspirerad grafik, vilket ger Husqvarna Motorcycles senaste TC- och FC-modeller ett friskt och levande, trefärgat utseende.

TEKNISKA Höjdpunkter MY21

Den nya tekniska appen Husqvarna Motorcycles-appen gör det möjligt att justera motorns programvara och ger rekommendationer för fjädringsinställning på alla FC-modeller

Nytt medelventilsdämpningssystem WP XACT gafflar med AER-teknik

Nya 10 mm kortare gaffelpatroner och ytterrör

WP XACT-stötdämparen har nya tätningar som ska erbjuda lägre friktion

Ny sadelöverdragstextur

”Elektrisk” gul och mörkblå grafik

Progressivt karosseri för optimal ergonomi

Ram av krom-molybden-stål med specialanpassade flex-egenskaper

Innovativ 2-delad sammansatt bakramsdesign

Utbytbart luftburks-lock på FC-modeller för optimerat luftflöde

CNC-bearbetade gaffelkronor

MAGURA hydrauliskt kopplingssystem

Brembo bromsok och bromsskivor 

Antispinn och startkontroll med avancerade inställningar (4-takt)

Elstart 

Li-ion 2,0 Ah batteri

ProTaper-styre

Progressiv gasspjällmekanism och ODI-grepp möjliggör justerbar gassprogression och enkel greppmontering

Lasergraverade D.I.D.-hjul

Växellådor producerade av Pankl Racing Systems

TEKNISKA Höjdpunkter MY21 MINICYCLES:

WP XACT framgafflar med AER-teknik 

Förtroende som skapar ergonomi tack vare en bred, plan sadelform och luftburksskydd i ett stycke

Ny grafik hos TC 85, TC 65 och TC 50

Nytt sadelöverdrag som ger mer grepp, för större komfort

Ny rullaktiverat gasreglage för TC 85 - jämnare gasreglage och förbättrad hållbarhet

Nya Formula-bromsok, koppling och bromsenheter för TC 85

Nytt NEKEN konformat aluminiumstyre erbjuder optimerad ergonomi för TC 65 och TC 50

Husqvarna Motorcyklar 2021 motocross-serien kommer vara tillgänglig över hela världen från juni 2020 och framåt hos alla auktoriserade återförsäljare av Husqvarnas motorcyklar.

För mer information: www.husqvarna-motorcycles.se