Kawasaki har presenterat nyheten att Viking Lindström är klar för Absolut MX / Kawasaki Sverige – Team Green.

Efter tre år på Riksidrottsgymnasiet (RIG) med inriktning Motocross-Enduro i Tibro / Skövde, har 19-årige Viking valt att flytta hem till Trångsund, där han har sin familj.

Viking har imponerat stort under denna säsong med sina starter, snabbhet och ”fighting spirit”. Trots lite oflyt och missöden under säsongen så ger han aldrig upp och han har definitivt visat att han tillhör den absoluta SM-toppen i MX2-klassen. I årets Motocross-SM slutade han på 10:e plats totalt i MX2-klassen och målsättningen för framtiden är att fortsätta utvecklas och kunna träna och tävla både nationellt och internationellt. Fullt fokus ligger på SM men det finns planer på att köra flertalet EM-tävlingar i EMX250 under 2020.

Viking Lindström kommenterar: ”Det känns riktigt bra och skall bli kul att få köra 2020 Kawasaki KX250 i samarbete med Absolut MX och Kawasaki Sverige framöver. Jag är taggad till tusen inför nästa år och tror verkligen att mina förutsättningar och möjligheter till större framgångar förbättrats i och med detta märkesbyte. Min målsättning är att ta poäng i alla heat och få kliva upp på pallen i totalen."

Stefan Pålsson på Kawasaki Sverige kommenterar: ”Jag har haft ögonen på Viking under många år och noga följt hans framfart på motocrossbanorna i landet. Min övertygelse är att Viking kommer fortsätta att utvecklas och nå än bättre resultat kommande säsong med nya 2020 Kawasaki KX250. Viking är lugn och stabil som person men samtidigt en extrem tävlingsmänniska som jobbar oerhört noggrant och målmedvetet. Det kommer bli mycket intressant och inspirerande att få se och följa Viking på 2020 Kawasaki KX250 med support från vår återförsäljare Absolut MX i Jönköping."