Hammarbybacken öppnar motocrossbana

Under de senaste 10 åren har ett antal motorbanor tvingats stängas av olika anledningar, inte minst på grund av klagomål om störningar från motorbuller. SkiStar Hammarbybacken och CAKE har nu gått samman för att öppna den första kommersiella CAKE-banan centralt i den svenska huvudstaden.

Från maj kommer SkiStar Hammarbybacken att driva anläggningen och hyra ut elrivna Cake för körning på den specialbyggda banan.

Banan är designad av MTB Enduro och MX-atleten Robin Wallner. Robin designade och byggde den första CAKE-testbanan på Gotland för två år sedan, och den andra generationens bana vid Hammarby bygger vidare på dessa läror vad gäller utformning av hopp och kurvor, med samma kalkstengrus från Gotland och NordKalk som hos den gotländska banan.

"Att servera marknaden rena, lättillgängliga, icke störande och spännande aktiviteter, är något som skidorter runt om i världen letar efter. Vi är glada över samarbetet med Skistar Hammarbybacken genom detta första initiativ. Flera andra uppslag planeras både i Nordamerika och i Europa. Dessutom bevisar och stimulerar initiativ som detta rent fysiskt CAKEs mission för en snabb övergång till nollutsläpp", säger Stefan Ytterborn VD och grundare. 

"Detta betyder att vi kan erbjuda ännu fler aktiviteter vid Hammarbybacken, förutom mountainbike, kanotpaddling, löpning och utomhusgym. Faktumet att det är elektriskt passar väldigt bra in i omgivningen med naturen och staden, nära varandra. Vi ser fram emot en spännande sommar”, säger John Midelf, chef SkiStar Hammarbybacken.