Dåliga väderförhållandena satte käppar i hjulen för KTM-teamets senaste MotoGP-test på tjeckiska Brno. Istället för att samla viktiga kördata från banan blev det istället till att arbeta i depån under första testdagen då luft och asfaltstemperaturen var för låg för effektiv testkörning på banan. Den andra testdagen bjöd på soligare väder, även om mycket kalla förhållanden tenderade att bromsa det planerade utvecklingsarbetet på KTM RC16 en aning.

Mike Leitner (Vice ordförande Onroad): "Teamet ökade prestandan markant och det uppstod inga problem. Efter båda testerna under början av året, kom alla till banan ännu bättre förberedda och samtliga var mycket fokuserade på sina uppgifter. En mycket stor komplimang till både våra testförare som gjorde ett utmärkt arbete trots långt från optimala väderförhållanden. Detta innebar att vi också lyckats slutföra ett bra testprogram på den tekniska sidan."

Mika Kallio KTM RC16 Brno 2016

Sebastian Risse (teknisk chef Onroad): "Efter att ännu inte ha fått njuta av den soliga sidan av testförhållanden, har vi fortfarande en hel del saker kvar på vårt testprogram. Detta innebär att vi måste lyssna allt mer på våra förares efterfrågan, och göra noggranna prioriteringar. Vi ger för närvarande mycket uppmärksamhet åt elektroniken och känslan för däcken. Vad vi behöver för att få till finjusteringen är verkligen perfekta banförhållanden för att kunna ta reda på vad som kommer att göra oss mer konstanta, och framför allt snabbare. "

Mika Kallio (testförare MotoGP): "Om vi bortser från gårdagen, kan vi vara nöjda med de framsteg vi uppnått i dag. Vi justerade vårt program igen för andra dagen och testade ett par saker när det gäller ergonomi, samt la mer arbete på motorn och dess mjukvara. Tyvärr, med en lufttemperatur på endast 10 grader var det för kallt för bra grepp, men vi har en tydlig plan inför nästa test och vi vet vad vi måste göra för att förbättra oss. "

KTM RC16 Box Brno 2016-2

Randy de Puniet (testförare MotoGP): "Tyvärr var även förutsättningar idag inte som önskade, men trots detta har vi ändå lyckats göra en hel del arbete på traction, motorbroms och chassit. Teamet har gjort ett mycket bra arbete sedan det senaste testet och det var en märkbar förbättring. Vi förbättrar oss test för test, och jag trivs väldigt bra i teamet och jag hoppas att de känner samma sak om mig."

KTM RC16 Box Brno 2016

KTM MotoGP Factory Racing Team utnyttjade den sista testdagen i depån på Brno för mer förberedelser innan resan söderut för det fjärde testet hittills i år.