KTM:s MotoGP-testteam, med testförarna Mika Kallio, Alex Hofmann och Randy de Puniet tillbringade flera dagar i Jerez med RC16-maskinen. Trots halvdant väder lyckades teamet få till ett par givande dagar med lyckat resultat.

Under torsdagen och fredagen ​​tillbringade testförarna Mika Kallio och Alex Hofmann dagarna med att testa KTM RC16 på en mycket våt bana på den populära spanska banan i södra Spanien. Den tredje testdagen ersatte Randy de Puniet Hofmanns motorcykel och fick på eftermiddagen uppleva sina första varv på KTM:s MotoGP-motorcykel på en helt torr bana.

Mika Kallio kommenterar: "När vi arbetade med ergonomin och inställningar under de två första dagarna med extremt svåra förhållanden kunde vi bekräfta många förändringar under de förbättrade förhållandena på den tredje dagen. Vi testade några saker med bakhjulsfästet och wheelie-kontrollen, även fjädringen från WP och de olika alternativen för gaffelkronan. Jag är mycket nöjd med resultatet och jag tror att vi återigen kunde ge teknikerna viktig feedback. "

KTM MotoGP Factory Racing Team kommer att använda den korta tid fram till nästa test i början av mars för att vidareutveckla båda KTM RC16-motorcyklarna inför deras nästa testvända.