Utvecklingsarbetet med KTM RC16 pågår för fullt. Här kan du kolla in bilder och ett filmklipp från en tre dagars testsession på Red Bull Ring i Österrike förra veckan. Som vi meddelat tidigare är planen att KTM ska ansluta sig till MotoGP för 2017 säsongen, med en ny V4 MotoGP-plattform. Det österrikiska företaget tecknade nyligen Mika Kallio som dess testförare, utöver Alex Hoffman som var testföraren under det här aktuella testet.

KTM RC16 har på typiskt KTM-vis en fackverksram av stål, 17 "fälgar med kolfiberbromsskivor, Brembo-bromsar och fjädring från WP. Motorn är en V4-konstruktion.

pp ktm_rollout_291015_0340

Under den tre dagars testkörningen på Red Bull Ring i Österrike var det Alex Hoffman, som tillsammans med Mika Kallio, kommer att stå för testkörningen av KTM:s MotoGP-racer under utvecklingsarbetet.

Ytterligare ett test, då med både Alex Hofmann och Mika Kallio, är planerad till i år. Parallellt med detta kommer det givetvis utföras ett intensivt utvecklingsarbete av KTM RC16 på KTM-fabriken i Österrikes Mattighofen och Munderfing.

pp ktm_rollout_291015_0749

 Alex Hofmann kommenterar efter testkörningen: "Vad ska jag säga? Ta bara en titt på mina stövlar och motorcykeln. De ser båda nya ut. Jag har stor respekt för vad KTM redan har uppnått på extremt kort tid. Jag tror inte att det bara går att se det i mitt ansikte, utan också hos alla dem som har arbetat här med sådan entusiasm och professionalism."

#Alex66 macht den 1. Rollout mit der neuen KTM MotoGP Turbine! Mein lieber Scholli do geht's ab!

Posted by Markus Bratschko on den 29 oktober 2015