Drömmer du om en karriär inom MotoGP? Monlau Repsol Tekniska skola senaste kull av blivande ingenjörer, tekniker och mekaniker, som siktar på en framtid inom motorsportens högsta nivå, tar examen idag i Barcelona. Här kan du läsa mer och se en film...

De är visserligen inte de mest synliga personerna inom VM, men de är grundläggande och ytterst viktiga för framgångarna för toppförarna Dani Pedrosa, Marc Marquez, Alex Rins, Alex Marquez, Maria Herrera och Marcos Ramirez.

De är ingenjörer och mekaniker som arbetar hårt hela säsongen för att ställa in förarnas motorcyklar för optimal prestanda. Monlau Repsol Tekniska Skola erbjuder utbildning och är en ypperlig möjlighet att skapa arbetstillfällen för dessa unga förmågor, som under torsdagen fira studenten i den fjärde omgången av civilingenjörskurs för racing inom motorsport. Dessa studenter har alla förutsättningar för att en dag verka på högsta nivå inom motorsport med både två och fyra hjul.

4cev-1454

Utbildningen på skolan bygger på en särskild läroplan som följer reglerna i FIM och FIA, vid sida om utbildning och metodik med bland annat praktisk utbildning på racingbanor.

Under torsdagen kommer eleverna med de bästa akademiska resultaten på masterutbildningen att få ett pris för sina insatser. Samtidigt kommer två av de mest innovativa projekten från eleverna presenteras: En el-kart och en elektrisk GP-motorcykel.