Nu i helgen drar MotoGP, tillsammans med Moto2 och Moto3, igång igen efter sommarupehållet. Här kan du läsa en intervju med spanske Alex Rins, som ligger trea i Moto3, med två segrar och pallplatser i varje race han genomfört.

Alex Rins säger att han ser positivt på första halvan av Moto3-säsongen, där han bara har placerat sig utanför pallen på Jerez och har två segrar, i Austin och Tyskland. 2012 års "Rookie för året" är nu en av kandidaterna om titeln i Moto3 denna säsong.

Hur ser du på den första halvan av säsongen?
"Positivt. Vi förväntade oss inte att vara så högt upp i tabellen, och att kämpa om en pallplats i varje lopp. Det är synd med den krasch som vi hade i Jerez, eftersom jag annars anser att vi haft en bra start på säsongen."

GV7R1073

Du har varit på pallen i varje lopp som du genomfört. Känner du att du har uppfyllt de mål som fastställdes i början av året?
"Ja. I själva verket har vi blivit tvungna att tänka om vår målsättning för de kommande racen. Från början var vårt mål att ta poäng i varje race, utan att krascha och placera sig så högt upp som möjligt. Efter att ha sett hur det har gått, har vi skapat andra utmaningar, såsom att försöka kämpa om segern i varje race, vilket verkligen känns bra."

Har du förändrats mycket i jämförelse med den Alex Rins som kom till serien förra året?
"Ja, jag har förändrats till det bättre, både på banan och utanför. Jag har mer erfarenhet, jag tar mig tid och stannar längre för prata med mina tekniker och analysera allt bättre. På banan är jag mer aggressiv och vet vad jag ska göra hela tiden, men det är fortfarande lite svårt. "

 JOC3173

Vad anser du sticker ut hos dina rivaler Salom och Viñales?
"Hos Salom är det hans stora förmåga att bedöma de sista varven av racet. För Maverick [Viñales] är det hans förmåga att snabbt få upp tempot."

I slutskedet av raect, med så många förare nära varandra, vad är den bästa strategin för att vinna?
"Att vara lycklig, analysera situationen väl och veta när man ska lägga in stöten."

Det finns två personer som är en stor del i ditt dagliga liv på tävlingarna: Emilio Alzamora och din lagkamrat, Alex Marquez. Vad kan du berätta om dem?
"Emilio är en person som har förtroende för mig och hjälper mig mycket, tillsammans med José Luis Carrion, teamets koordinator. Sanningen är att jag är mycket tacksam för honom. Alex är min teamkamrat och utanför banan kommer vi bra överens, men det finns inga vänner ute på banan. "

Vilka förare beundrar du i Moto2 och MotoGP?
"I Moto2 gillar jag verkligen Pol Espargaró och Scott Redding, eftersom båda är mycket aggressiva och leder VM. Jag gillar verkligen på det sätt de arbetar. I MotoGP studerar jag alla. De som är uppe på toppen av poängställningarna är mycket bra, som Jorge [Lorenzo], Valentino [Rossi], Marc [Marquez], Dani [Pedrosa] och Crutchlow. "

Har du några funderingar kring Moto2?
"Nej, jag fokuserar på denna säsong i Moto3, race för race. Nu är det dags att tänka på detta, och Moto2 kommer senare."

 JOC3046

Detta år sover du i depåområdet. Hur är livet där om natten?
"Till en början behövde jag lite tid för att anpassa mig till att sova någon annanstans än i min säng eller på ett hotell, och att vänja sig vid buller och ljudet från folket på banområdet. I Jerez, till exempel, var det första gången jag sov i depån, kom jag på onsdagen och på torsdag morgon försov jag mig! Jag hörde inte klockalarmet! Sedan dess känner jag en osäkerhet kring detta, och nu ber jag alltid någon att komma och väcka mig. "

Om sommaren, föredrar du att vara på stranden eller uppe i bergen?
"Jag gillar båda delarna. I bergen älskar jag att träna, antingen jogging eller cykling. Stranden är lite mer för avkoppling."

Hur många mil kommer du att göra på motorcykeln i sommar? Hur många mil har du avverkat det här året?
"Kanske 400. Varje gång jag kör, avverkar jag ett genomsnitt på 60 eller 70 kilometer. Detta år, från februari till idag, har jag kört 700 kilometer."

Vad tycker du om att träna mest och minst?
"Vad jag gillar minst är att träna ensam. Vad jag gillar mest är att bli bättre varje dag och skapa svåra utmaningar att övervinna. Min coach och jag har små tävlingar mot varandra. Varje gång får den som vinner poäng och när vi avslutar mästerskapet, får förloraren köpa något till den andra. "

 

Nu i l helgen körs Moto3 (liksom MotoGP och Moto2) på Indianapolis i USA, och Alex Rins siktar på att få kliva högst upp på pallen...