Under måndagen genomfördes den tredje och sista MotoGP-testdagen på spanska Jerez. Efter att Jorge Lorenzo var snabbast under lördagen, och Valentino Rossi la den främsta tiden på söndagen, var det Yamahaföraren Cal Crutchlow som var främst under måndagen.

Cal Crutchlow noterades för den bästa varvtiden, 1:39.511, medan Valentino Rossi körde in på andra bästa tid (1:39,735) och Stefan Bradl (Honda) kom trea med tiden 1:39.975. Jorge Lorenzo körde till sig dagens fjärde snabbaste tid (1:40.105), före Hondaföraren Marc Marquez (1:40.130).

Efter att ha klättrat till toppen av tidrapporterna under söndagen, för första gången på två år, skickade Valentino Rossi ett tydligt budskap om att ett nytt kapitel börjat för honom. Under måndagen noterades Rossi för ännu en imponerande körning för att lämna testet på Jerez näst snabbast totalt sett.

-Jag är så glad eftersom i slutet av dagens test hade vi ganska goda förutsättningar att lägga några varv på torr bana och för oss var det särskilt viktigt att få testa det nya chassit. Känslan är generellt ok, jag kunde vara konkurrenskraftig under svåra förhållanden och jag presterade även bra varvtider med slitna däck. Det nya chassit har några bra och dåliga punkter, men jag tror att jag kommer att starta säsongen med det jag körde med igår (läs söndag) och testa detta igen under säsongen. Jag är nöjd med testet, jag var konkurrenskraftig samtliga tre dagar så jag ser fram emot att åka till Qatar, kommenterade en nöjd Valentino Rossi.

rossi2 slideshow_169