Efter att ha tvingats bryta race 1 i Clipsal 500-serien på grund av ett punkterat däck, fick tvåfaldige MotoGP-mästaren Casey Stoner starta från 30e plats i Race 2, och körde till sig en imponerande 14e placering iClipsal 500 Adelaide. Här kan du läsa mer och kolla in en film från racet.

Här kommenterar Casey Stoner om racet och sin fortsättning inom V8 Racing:

"Jag har inte en aning ännu. Jag fick verkligen smak för det och i största allmänhet har jag nu fått en bättre bild av det hela, och saker jag trodde jag skulle bli nervös för är jag mer ok med än jag trodde jag skulle vara. Jag behöver fortfarande en hel del mer erfarenhet. Det finns fortfarande en hel del saker att ordna i sittbrunnen, såsom set-up, geometri, och det kommer att ta mig lång tid att förstå efter 24 år med att lära mig mer om motorcyklar.

Jag har bara genomfört ett race, tyvärr, det kunde ha varit två vid det här laget. Vi lyckades inte riktigt att få bilen att fungera hela helgen och igår var inte bättre. Idag var bilen definitivt lite bättre och jag kände mig mer bekväm med den. Förhoppningsvis kommer saker och ting att komma med tiden, men jag vill bara ha lite kul, vara med och tävla med några killar och se vad som händer i slutet av året.

"Alla gav mig en hård fajt - och jag kände mig som en del av klassen. Mitt främsta mål i dag var att inte punktera däcket [som jag gjorde i race ett] och föra bilen i mål, och jag hade mycket roligt. Alla var riktigt bra att tävla med, höll racing-avstånd och jag hade några fajter. Det var mycket, mycket roligt och jag önskar att vi hade ytterligare ett race i morgon. Men tyvärr är det över för den här helgen. "

Teamchefen för Triple Eight, Roland Dane, kommenterade sin nya förare: "Han har enastående talang. Du kan se det i hans känsla för bilen. Han tog åt sig av alla råd han fick av andra, och använde dem. Detta är en mycket svår plats att starta från slutet. ... om allt faller på plats, kommer Casey att vara topp-sex hela racet. "

Stoners nästa bilrace kommer att äga rum på Barbagallo Raceway i Perth 3-5 maj.