Den spanske Hondaföraren Dani Pedrosa var på topp under samtliga tre dagar av årets första testsession på Sepang i Malaysia, tidigare under månaden, och satte även de snabbaste tiderna då testerna återupptogs på Sepang under tisdagen. Till allas förtret sinkades testerna av ostadigt väder.

Dagen började med torra förhållanden, men strax efter klockan 14 började regnet ösa ner, och de flesta höll sig inne i sina depåboxar. Pedrosa toppade tidrapporterna med sin 2'01 0,580-varvtid. Valentino Rossi hade tänkt att köra ett race-distans-test, men fick vänta med detta till senare, nu med femte bästa tid med sin Yamaha.

Hondaföraren Stefan Bradl var fyra totalt, med sin bästa tid som var bara 17 tusendelar av en sekund långsammare än den långsammaste fabriks-Honda-racern, med de sju främsta tiderna inom ramen av en sekund.

Ducati Team fick även nöja sig med att se båda sina förare sluta inom topp tio, med Andrea Dovizioso på åttonde tid och Nicky Hayden på nionde plats. Ducatiförarna drog åt sig mångas nyfikna blickar då de rullade ut sina motorcyklar som bland annat har fått en ny version av bensintankar.