Rossi: Jag lärde mig ingenting hos Ducati

Valentino Rossi har avslöjat att han inte känner att han har lärt sig något överhuvudtaget under sin sin tid hos Ducati, och medger hans två dystra säsonger med det italienska teamet var mycket frustrerande. Nu ser han fram mot att komma "hem" till Yamaha igen.

I en intervju med Italia1 sa Rossi: "De sägs att om du tar dig igenom en svår prövning blir du starkare. Vi får se. Enligt min mening har det inte lärt mig någonting. Självklart har jag varit besviken på resultatet. Jag är besviken på att jag inte har kunnat reda ut problemen med motorcykeln och göra den till en vinnare, och även om inte en vinnare inte heller lyckats förbättra den, för att ta några steg framåt. Jag behövde inte dessa två svåra år."

Hursomhelst är Rossi fast besluten att återvända till Yamaha på ett vinnande sätt under 2013, och han tror inte heller att han har förlorat några av sina gamla färdigheter: "Jag tror inte att jag har förlorat något. I själva verket är jag fulladdad och i toppform. Dessa två år som har gått kommer att visa sig vara användbara på så vis att jag kommer att njuta mer framöver. "