De omkring 30.000 fans som staplade in på Monza tidigare under söndagen fick sannolikt valuta för sina stålar. Främst var det Valentino Rossi som stal showen genom att vinna den 90:e upplagan av Monza Rally Show i storslagen stil. Han vann därmed sin tredje titel på den såg legenden som är Valentino Rossi hävdar sin tredje titel på den mytomspunna banan, och han gjorde det efter att ha vunnit såväl rallytävlingen som "Master Show".

"Vi kommer att vinna" var Valentino Rossis första ord till pressen inför helgen, och han levererade och höll vad han tidigare hade lovat. Med flerfaldige Le Mans-vinnaren Dindo Capello flåsande i nacken halsen hade Valentino en hård konkurrens hela helgen och säkrade en segermarginal under Rallytävlingen med en 2,8 sekunders marginal efter 9 rundor, runt den fantastiska Autodrome di Monza. De två (Rossi och Capello) hade en hård fajt, och skiftade segrar mellan sig under söndag morgon, och det var ett rejält hopp på 54,4 sekunder till Piero Longhi på tredje plats.

p17cspadpj1h6f1cg51j7upkc17fb2j L_770x512

Med ett leende på läpparna hela vägen igenom helgen, fick fansen inte bara komma nära sin hjälte i depån under alla vändor in och ut ur depåboxen, där han bjöd på autografer och poserade för foton, för att sedan vinna "Master Show" framför den fullspäckade åskådarläktaren.

I de följande duellerna i "head-to-head-format" var det åter igen Valentino som satte de snabbaste tiderna, och under sin väg fram till finalen fick han bland annat en fajt mot MotoGP-stjärnan Andrea Dovizioso som inte kunde hänga med i Rossis tempo, men höll ett tillräckligt bra tempo för att sluta på tredje plats i "Master Show".

p17cspadpk1jj4i0ium6pmir02o L_770x512

p17cspadpk1q1012e11ib5ha71l1h2r L_770x512