Yamahaföraren Ben Spies kommer inte att närvara vid helgens MotoGP i Australien på Phillip Island-banan på grund av de skador han drog på sig under senaste racet i Malaysia i söndags 21.

Spies körde omkull under de extremt utmanande regnförhållanden som rådde på Sepangbanan under helgens race. En första kontroll av sjukvårdpersonalen på plats fann man inga allvarliga skador men efter mer omfattande tester under måndagen i Kuala Lumpur har man funnit skador som kräver operation.

Ben Spies kommer att återvända till USA under tisdagen för att få behandling för sin nya axelskada, ett sprucket revben och blåmärken på ena lungan. Yamaha kommer inte att sätta in en ersättare på Phillip Island på grund av tidsbrist.

-Jag saknar ord. Vi har haft en så tuff säsong med en otrolig mängd otur. Vi har alltid gett 100 procent och det var även min och teamets avsikt att göra så även på Phillip Island. Jag fick rejält med stryk under söndagen och det står nu klart från dagens undersökningar att jag har några skador som kräver omedelbar behandling. Det är tråkigt att vara på väg tillbaka till USA nu i stället för till Phillip Island, men det är naturligtvis viktigt att få rätt behandling så snart som möjligt. Jag är ledsen för mitt teams skull och tacksam över allt det hårda arbete de och Yamaha har utfört hittills, kommenterar en besviken Ben Spies.