Efter helgens misslyckade race på Laguna Seca, som slutade med en krasch vid "Corkscrew" med två varv kvar att köra ser framtiden med Ducati onekligen ganska mörk ut för Valentino Rossis del, och nu kommer rykten om en flytt till Yamaha samtidigt som Ducati ber Rossi att stanna.

Rossi förnekade ryktena om att den italienska tillverkaren hade erbjudit honom en absurd ersättning för att stanna hos Ducati (Siffran som det ryktas om varierar mellan 12 till 18 miljoner euro).

-Egentligen har Ducati sänkt sitt erbjudande. Ersättningen är mycket mindre, men som tur för mig är det inte viktigt för att avgöra vad som kommer att vara min framtid. De berättade att en massa saker kommer att förändras nu när de är med Audi, och det finns en hel del motivation, men att stanna hos Ducati är lite av en chansning, förklarar Valentino Rossi.

-Med Ducati skulle jag tjäna mer pengar jämfört med andra erbjudanden, men en massa saker kommer att förändras, så det verkar som o matt Audi vill prestera bra. Med Ducati skulle det vara en långsiktig satsning, med ett långt kontrakt eftersom det kan ta sex månader eller mer för att lösa motorcykelns problem, fortsätter Rossi.

-För närvarande är det oroande att vi har misslyckats med att förbättra: problemen är alltid samma, och det är den fronten. Det finns manga bra människor hos Ducati som vet hur man jobbar, men det kommer att bli en del förändringar ... Nu ska jag på semester och tänka på det, avrundar han.

Ett av Rossis andra erbjudanden lär vara från Yamaha, något som lär ha förargat Yamahaföraren Andrea Dovizioso. Om ryktena stämmer, och Rossi vill köra för Yamaha måste han ta en massiv löneminskning, och samtidigt få med sig en stor sponsor. Dessutom verkar det som att han då även tvingas vara utan Jeremy Burgess.