Under onsdagens presskonferens inför helgens MotoGP på Assen, svarade Valentino Rossi på Dornachefen Carmelo Ezpeletas tidigare uttalande om att "Valentino kommer att tävla på en konkurrenskraftig motorcykel nästa år, men jag kan inte säga vilken. Det är för tidigt att tala om det, men under 2013 får vi se Rossi fajtas om vinster igen ... "

Rossi upprepade ännu en gång (han sa i stort sett samma sak under helgens World Ducati Week) att hans första val är att stanna med Ducati: "Jag hoppas att jag kan tävla med en konkurrenskraftig motorcykel nästa år. Det första valet är att stanna och vara konkurrenskraftig med Ducati, och försöka förbättra motorcykeln och få några bra resultat med Ducati under nästa år. "

På frågan om Ezpeletas uttalande svarade han: "det är hans idé eller så vet han mer än jag gör. Jag har inte pratat med vare sig Yamaha eller Honda, och jag vet inte om de har en motorcykel för mig. "

Silly Season-rykten har hittills knutit Rossi till Honda Repsol Team, som ett "dreamteam" med Marc Marquez och rykten menar att ett avtal redan har undertecknats av Rossi. Andra uppgifter gör gällande att Rossi skulle gå tillbaka till Yamaha och hans tidigare teamkamrat Jorge Lorenzo. Det florerar även ett rykte om att han skulle köra för ett eget team tillsammans med en storsatsande sponsor. Och sedan har vi ju alltid ryktet om att Rossi minsann ska börja köra F1...