Regerande MotoGP-mästaren Casey Stoner bekräftade under torsdagen att han kommer att pensionera sig från MotoGP-racingen i slutet av 2012-säsongen.

""Efter en lång betänketid, en hel del tids samtal med min familj och min fru, något som har pågått ett par år nu, men efter slutet av denna 2012 års säsong kommer jag inte att köra delta i 2013 års mästerskap. Jag kommer att avsluta min MotoGP-karriär i slutet av denna säsong, och fortsätta framåt med andra saker i mitt liv."

"Efter så många år tillsammans med denna sport, som jag älskar, och som jag och min familj gjort stora uppoffringar för, efter att under så många års kämpande med att komma dit vi har kommit till vid det här laget, har den här sporten förändrats mycket och det har ändrats till något jag inte njuter av. Jag har inte passionen för det och det är bättre om jag går i pension nu.

"Det finns en hel del saker som har gjort mig besviken, och även en hel del saker som jag har älskat med denna sport, men tyvärr har balansen gått i fel riktning. Och så, i praktiken, kommer vi inte att fortsätta längre. Det skulle vara trevligt om jag kunde säga att jag skulle stanna ett år till, men var kommer det att sluta?"

Stoner, som vann 2007 års MotoGP med Ducat och 2011 års titel med Honda leder för närvarande 2012 års mästerskap med en enda poäng före Jorge Lorenzo inför helgens fjärde runda.

Sedan en tid har även många rykten snurrat om att Valentino Rossi tänker sluta med MotoGP-racingen...