Valentino Rossi anser att Ducati har tagit ett stort steg framåt med 2012 års cykel efter en första uppmuntrande testdag på Sepang. Här kommmenterar han första testdagens resultat.

Ducatis 2011-säsong var onekligen tuff och teamchefen Vito Guareschi sa tidigare att de skulle vara nöjda om de lyckades få GP12 inom en sekund av snabbaste tid under de malaysiska testerna den här veckan, men Rossi var 0,7 sekunder från första testdagens snabbaste tid, som sattes av Yamahaföraren Jorge Lorenzos. Rossi påpekade att han kände att betydande förbättringar hade gjorts hos motorcykeln.

-Jag är säker på att första intrycket är viktigt, och redan under de första varven kunde jag känna att jag gillar cykeln. Ducati har gjort ett bra jobb på kort tid. Motorcykeln är vacker, men ännu viktigare är den skön att köra. Körställningen har förbättrats rejält, samtidigt som den erbjuder bättre bromsförmåga och känns bättre vid ingångar till kurvor. Jag kan bromsa som jag vill och ta de linjer som jag gillar, och jag känner mig bekväm i största allmänhet, kommenterade Rossi.

-Jag kunde köra bra och inte göra misstag, och det finns en anledning till det. Det betyder att cykeln kan köras. Den är mer flexibelt i att ändra riktning, och den går inte lika lätt upp på bakhjulet, fortsatte Rossi.

-Vi är 7 /10 efter bästa tid idag, och naturligtvis finns det fortfarande mycket arbete kvar att göra innan vi kan vinna. Jag skulle säga att vi kommer att kunna göra en mer korrekt bedömning i slutet av testet. Vi får inte glömma att motorcykeln bara är 40 dagar gammal, avrundade Rossi.

Idag fortsätter testet på Sepang.