Teamägaren Fausto Gresini har meddelat att båda hans Gresini-team kommer delta i kommande Valencia GP,och de kommer inte bara närvara utan även delta i racen för att hedra avlidne Marco Simoncelli.

Det har varit en hel del rykten och tvivel om huruvida MotoGP-föraren Hiroshi Aoyama och Moto2-förarna Michele Pirro och Yuki Takahashi skulle tävla nu i helgen, men den italienska teamchefen har beslutat att dem ska tävla för att hedra Marco Simoncelli, och inte bara närvara på GP som han tidigare har sagt.

-Beslutet att delta var inte lätt, men vi har gjort detta val eftersom det är vad Marco skulle ha velat. Bege sig ut på banan i Valencia är definitivt det bästa sättet att hedra honom genom att göra vad han mest älskade att göra: Köra och uppleva världen av MotoGP. Det är därför jag tror att det bästa sättet att visa vår uppskattning för Marco är genom att rada upp våra team och förare för det här loppet. "Super Sic" kommer att finnas i hjärtat hos Hiroshi Aoyama, Michele Pirro och Yuki Takahashi, och jag är säker på att de kommer att ge honom en passande hyllning på söndag, kommenterar Gresini.