Söndagens MotoGP på Sepang i Malaysia rödflaggades två varv in i racet , och ställdes därefter in, till följd av en tragisk olycka där den italienske Hondaföraren Marco Simoncelli avled av sina skador.

Efter den tragiska olyckan, där Marco Simoncelli, Colin Edwards, och Valentino Rossi var inblandade, stoppades racet omedelbart med den röda flaggan och Simoncelli transporterades med ambulans till banans medicinska centrum där sjukvårdspersonalen förgäves arbetade med att försöka återuppliva honom.

MotoGP:s medicinske chef Michele Macchiagodena kommenterade det inträffade:

"Jag är väldigt ledsen över att rapportera om Marco Simoncellis, en väns, död. På grund av olyckan han drabbades av under tävlingen, där han kördes på av andra förare, drabbades han av mycket allvarliga skador mot huvudet, halsen och bröstet. När vår medicinska personal kom till honom var han medvetslös. Eftersom det var ett hjärtstillestånd börjades HLR (hjärt-lungräddning) i ambulansen. Omedelbart på det medicinska centrumet fick han även läkarvård av personal vid Clinica Mobile och lokala läkare, och det var möjligt att ta bort en del blod från bröstkorgen. HLR pågick i 45 minuter och vi försökte hjälpa honom så länge som vi trodde det var möjligt. Tyvärr var det inte möjligt att hjälpa honom tillbaka till livet och 16:56 (lokal tid) var vi tvungna att förklara honom som död."