Ducati fortsätter att ha problem i MotoGP, där det senaste racet på Indianapolis närmast beskrivs som en katastrof. Här kan du kolla in ett par intervjuer där Ducati Corses Alessandro Cicognani, skyller allt på däcken medan Jeremy Burgess, Valentino Rossis legendariska teamchef siktar framåt och påpekar att helgens race på Misano kan bli vändpunkten…

 

Rossi har redan förberett sina fans på att helgens MotoGP-race på italienska Misanobanan sannolikt inte kommer att bli ett genombrott för honom eller Ducati, medan Nicky Hayden är orolig för temperaturer (Till helgen säger prognosen att det kommer att vara kring 31 grader varmt i området) eftersom ju högre temperatur, desto svårare är det att köra D16.

-Vi kommer att köra racing framför våra hemmafans på Misano, och självklart vill vi göra bättre än vi har under de senaste tävlingarna. Indianapolis var mycket svårt, och vi skulle ha föredragit att komma hit i bättre form, men vi är medvetna om att mycket av vårt arbete syftar mot framtiden. För ögonblicket måste vi ta hänsyn till möjligheten att våra resultat inte kommer att vara tillfredsställande, inte bara för oss utan även för våra fans. Vi kör för fullt, både på banan och inom företaget, och under tiden kommer vi att försöka göra allt vad den aktuella situationen tillåter, säger Valentino Rossi.

-Indy var en dålig tävling, men vissa saker har du fått för att träna på och gå vidare. Misano har varit en tuff bana för mig, eftersom det verkar som om jag aldrig kan ta mig igenom första kurvan. Det skulle vara trevligt att få lite av en paus, eftersom jag inte känner att vi alltid får det resultat vi förtjänar. Vi lärde oss mycket om den nya motorcykeln på Indy, så jag hoppas vi har en bra utgångspunkt därifrån. Vi får se hur vädret kommer att bli. Förhoppningsvis kommer det inte bli för varm, eftersom det gör saker och ting svårare för oss. Hur som helst måste vi göra vårt bästa och försöka förbättra vår motorcykel, säger Nicky Hayden.