Under gårdagen debuterade Elena Myers på en MotoGP maskin på Indianapolis Motor Speedway där hon körde några handfull varv med Alvaro Bautistas Suzuki GSV-R.

Elena Myers fick chansen att köra MotoGP-maskinen Suzuki GSV-R på Indianapolis Motor Speedway under torsdagen. 17-åringen körde fem varv på den 4216 meter långa banan som en del i uppladdningen på den historiska banan.

mgpelenamyers5

Bautista var på plats för att ge Myers några goda råd, och Myers kom snabbt upp i fart och klockas för 306 kilometer i timmen på den långa rakan.

mgpelenamyers2

Myers blev den första kvinna att vinna ett AMA Pro race när hon knep segern i AMA Pro SuperSport på Infineon Raceway i Sonoma förra året. Denna säsong har Myers kört till sig en pallplats på Barber Motorsports Park, plus ytterligare fem topp-fem placeringar på väg till en imponerande femte plats totalt i 2011 års AMA Pro SuperSport West Division - trots att hon tvingats avstå från två omgångar på grund av skada.

mgpelenamyers6

Elena Myers:

"Wow! Jag kan inte komma på något annat att säga, det var en sådan otrolig upplevelse. Jag kan inte tacka grabbarna hos Suzuki MotoGP nog - de har varit fantastiska. Detta gör mig så hungrig att komma ut hit och prova det någon gång på riktigt under ett race. Motorcykeln var 20 gånger bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig att det skulle vara. GSV-R slog mig med häpnad! "

 

Paul Denning - Team Manager:

"Det var härligt att se Elena ute på en MotoGP-cykel och väldigt coolt att vi - Suzuki MotoGP-teamet - kunde hjälpa henne att uppfylla en av hennes drömmar. Redan vid 17-års ålder, att döma av hennes framträdanden i AMA Pro Supersport mästerskapet, besitter hon en stor portion av talang som bara kommer att utvecklas i takt med mer erfarenhet. Hon körde med stor intelligens och mognad, men ändå var det imponerande att se att hon inte var rädd för varken hastigheten eller styrkan!”