Rossi mästrar

Under söndagens MotoGP på Sepang I Malaysia körde den nykorade mästaren i MotoGP, Valentino Rossi hem sin nionde seger för året med fyra sekunders marginal till tvåan Daniel Pedrosa och trean Andrea Dovizioso.

Foto: MotoGP.com

Förutom att Valentino Rossi i överlägsen stil körde hem ännu en MotoGP-seger var det egentligen om tredjeplatsen som mycket att racet handlade om. Shinya Nakano var där och nosade, men den egenliga fajten stod mellan Nicky Hayden och årets MotoGP-rookie Andrea Dovizioso.

Nicky Hayden låg länge och sniffade Dovizioso i baken och gjorde ett par tappra omkörningsförsök men lyckades aldrig koppla greppet, och fick till sist nöja sig med en fjärdeplats. Andrea Dovizioso var givetvis överlycklig över pallplatsen och fick en stor grattiskram av landsfränden Rossi.

motogp-sepang-pallen

-Jag är verkligen nöjd eftersom jag åtminstone ville ha en pallplacering innan slutet av säsongen som ett slags tack till mitt team, eftersom vi har kört ihop under de senaste sju åren. Vi kom till MotoGP tillsammans och jag är verkligen glad över det, sa en överlycklig Dovizioso efter målgång.

dovizioso

Nästa år kommer Dovisioso att bli fabriksförare i Repsol Honda där han ska ersätta Nicky Hayden, som i sin tur flyttar till Ducati.