De niofaldige världsmästaren Valentino Rossi vann titeln "Comeback of the Year" vid den presigefylda Lauréusceremonin, som ägde rum i Abu Dhabi i måndags.

Valentino Rossis otroliga återhämtning från sina skador under 2010 prisades av Lauréus Academy på måndagen, då den italienska MotoGP-föraren hedrades med 2011 års Lauréus World Sports Award "Comeback of the Year".

Akademin, som består av 46 av de största idrottsmännen genom tiderna, valde Rossi för hans anmärkningsvärda comeback till racingen bara 41 dagar efter att han drog på sig en fraktur på höger skenben som den mest förtjänta av utmärkelsen. Rossi skadades i samband med en krasch undern en träningsvända på Mugello den 5 juni och var tillbaka på rätt spår för att inleda med några träningsvarv inför den tyska Grand Prix den 16 juli.

Rossi slogs om priset i konkurrensen av amerikanska golfspelaren Paula Creamer, amerikanske sprintern Tyson Gay, den belgiska tennisstjärnan Justine Henin och svenske atleten Carolina Klüft och Merlene Ottey att ta priset.

Spanska tennisstjärnan Rafael Nadal utsågs till Sportsman of the Year och amerikanska Lindsey Vonn blev årets idrottskvinna vid ceremonin i Abu Dhabi, som också skänkte priser till Team, idrottare med funktionshinder och ett antal andra utmärkelser.

Det nämndes också vid ceremonin att femfaldige 500cc-världsmästaren Mick Doohan hade valts till Lauréus World Sports Academy, som förbinder honom med en annan MotoGP-Legend, Giacomo Agostini.