Valentino Rossi var tillbaka i sadeln under förra veckan, då han testkörde sin axel på italienska Misanobanan i sadeln på en Ducati 1198 SP (med WSBK-specifikation). Här kan du se bilder och läsa Rossis kommentar från testet, som ger en föraning om vad som komma skall.

 

Nästa måndag äger det officiella testet på Sepang rum, och då kommer vi för första gången få se den niofaldige världsmästaren Valentino Rossi köra sin Ducati Desmosedici GP11 för första gången.

fb_valentino-rossi-ducati-1198sp-misano-test-1

Testet i Malaysia är en mycket viktig del i förberedelserna inför årets MotoGP-säsong, då Rossi förväntas komma med viktig feedback på motorcykeln till Ducatis tekniker.

fb_valentino-rossi-ducati-1198sp-misano-test-2

Så här kommenterar Rossi körningen:

"Först och främst, tack till Filippo (Preziosi) och till Ducati som organiserade det här testet. Misano Circuit lät oss använda banan en dag när Mattia (Pasini) planerade att köra för att bekräfta sin egen kondition. Bankörningen mer eller mindre bekräftade vad vi förväntade oss: axeln smärtar - speciellt vid inbromsningar, då det gör ont i det främre området där de sydde senan. Rörelsen är tillräckligt god, och uthålligheten är inte heller dålig, men bortsett från det gör den ont en hel del och är inte särskilt stark. Låt oss hoppas att det blir lite bättre under de närmaste dagarna före testet i Malaysia. När vi är där kommer vi att arbeta med körställningen i ett försök att göra det bästa av situationen och samla in viktig information från Desmosedici, även om jag inte är i toppform. Idag körde jag totalt 25 varv på 1198 Superbiken, som är en slags "historisk" motorcykel för Ducati: vacker och snabb. Jag gillade det! ”

 

fb_valentino-rossi-ducati-1198sp-misano-test-3

fb_valentino-rossi-ducati-1198sp-misano-test-4

fb_valentino-rossi-ducati-1198sp-misano-test-5

fb_valentino-rossi-ducati-1198sp-misano-test-6fb_valentino-rossi-ducati-1198sp-misano-test-8