Valentino Rossi och Nicky Hayden och Ferraris Formel 1-förare avslutade förra veckans ”Wroom” vid Italienska Madonna di Campiglio med att köra race med Gokart och Fiat Cinqucento på en frusen sjö framför en entusiastisk publik på över 5000 personer. Här kan du se en film från händelsernas centrum...

Trots sin axelskada kunde Valentino Rossi inte motstå att delta i fredagens sista och efterlängtade händelse för 2011 års Vrooom, race med Fiat Cinqucento och gokarts på is.

 

I båda tävlingarna var det många som förväntade sig en häftig batalj mellan MotoGP-kungen Valentino Rossi och F1-stjärnan Fernando Alonso. Huruvida Rossi gav järnet eller ej vet nog endast han själv, men hursomhelst fick han se sig slagen med stor marginal av Ferraris Alonso, och även av sin egen teamkompis Nicky Hayden.

hayden

I Gokartracet ledde Alonso samtliga 20 varv och tog segern. Felipe Massa knep andraplatsen före Nicky Hayden, medan Rossi slutade på femte plats.

b7089c72aa

Under isracet med Fiat Cinqucentos var det åter igen Alonso som vann medan Nicky Hayden kom tvåa och Rossi tog tredjeplatsen.

8f67b7ee93

-Den här veckan har varit en spektakulär händelse, och tävlingarna på slutet var mycket roliga. Till slut bestämde jag mig för att ta del, eftersom atmosfären här på Wrooom var så fantastisk, och eftersom fansen förtjänade det. Jag fick ett par stötar, men ingenting värst farligt. Det var värt det, kommenterar Valentino Rossi.

-Detta var mitt tredje Wrooom, och jag tror årets var den bästa hittills. Det verkar som att det bara blir bättre för varje år. Dom ser verkligen till att vi har det bra, och vi får en massa vänner, och det är kul att se dem varje år. Detta är ett bra sätt att sparka igång året, men det har varit tillräckligt prat om allt nu. Det är dags att dra ut och göra det på riktigt. Jag ser fram emot det, säger Nicky Hayden.