Under en tid har den finske MotoGP-föraren Mika Kallio lidit av smärtor hos vänstra axeln efter en tidigare krasch på Le Mans. Efter att Carlos Checa testade Kallios GP10 på Mugello det var bara en tidsfråga innan Pramac Ducati skulle tillkännage Kallios tillbakadragande från de två sista tävlingarna för säsongen. Nu står det klart att Kallio lämnar teamet med omedelbar verkan. Här berättar Mika Kallio mer.

 

Så här kommenterade Mika Kallio det inträffade:

"Det är sedan Japans race som smärtan hos min vänstra axel, skadad vid Le Mans, har blivit för intensiv. Jag talade omedelbart med teamet som förstod min situation och vi kom överens om att jag skulle försöka att tävla vid Malaysia och Australien och sedan besluta om vi skulle fortsätta med att köra de två sista tävlingarna eller inte. Tyvärr gör smärtan att jag inte fungerar på bästa sätt, och tillsammans med teamet beslöt vi att avsluta vårt partnerskap idag. Det har varit ett svårt val för mig, men i och med det här så kommer jag att kunna hitta den bästa fysiska konditionen och tänka på min framtid. Jag vill tacka Paolo Campinoti som varit till stor hjälp i att hantera denna situation. Jag vill också tacka all teknisk personal hos Pramac Racing Team som jag har trivts mycket bra tillsammans med under dessa två år och jag kommer alltid minnas dem med stor värme. "

 

Teamchefen Paolo Campinoti kommenterar:

Jag gillar inte att befinna mig i denna situation, men när en förare ber om att inte köra eftersom han inte kan ge 100% för teamet, kan jag inte att göra annat än att acceptera hans gest av uppriktighet och gå med på detta. Vi har accepterat hans begäran och jag skulle vilja, på uppdrag av Pramac Racing Team och våra partners, tacka Mika och önskar honom en underbar framtid full av lycka och framgång. Under dessa två år har Mika alltid visat stor ärlighet, och han har alltid gett det bästa han kan för vårt team och våra färger. Av denna anledning kommer vi alltid att se honom som en medlem av vår familj.