Under söndagen kom så till sitt det officiella tillkännagivande att Valentino Rossi lämnar Yamaha i slutet av säsongen för att istället köra för Ducati. Under måndagen testade Jorge Lorenzo en ny motor för 2011, tillsammans med Ben Spies som sannolikt kommer att ingå i fabriksteamet för 2011, i alla fall om Yamaha får som de vill. Här förklarar Yamahas Lin Jarvis mer.

I dagsläget är Yamahas fabriksteam i MotoGP för 2011 inte helt klart. Enligt uppgift jobbar Yamaha för närvarande med att få Jorge Lorenzo att stanna kvar i teamet och dessutom pågår förhandlingar med att få över årets MotoGP-rookie Ben Spies från Monster Yamaha Tech 3 till fabriksteamet.

Under måndagen genomförde Yamaha tester med diverse nya komponenter, bland annat en ny motorkonfiguration, på Brno-banan i Tjeckien. Förutom Jorge Lorenzo och Valentino Rossi, var även Ben Spies med och testade de nya prylarna. Enligt uppgift fick Rossi endast testa den nya motorn, medan Lorenzo och Spies även testade den nya kolfiber-svarta 2011 års prototypen.

 

-Vår plan är att vi naturligtvis skulle vilja fortsätta med Jorge som hittills haft ett så underbart. Vi arbetar nära tillsammans med honom och hans kollegor för att försöka få till en ”deal”. Jag är optimistisk om att vi inom en snar framtid kan uppnå detta, berättar Lin Jarvis, chef för Yamaha Motor Racing.

-Vår plan är också att få Ben Spies över från Tech 3 teamet. Allt är inte klart ännu. Så fort alla avtal är klara kommer vi att göra vårt tillkännagivande. I detta ögonblick är det planen för fabriksteamet, fortsatte Lin Jarvis.

- Det är stora nyheter och det kommer att vara mycket intressant nästa år. Ben verkar vara en bra kille och mycket konkurrenskraftig, så säkert att det ger mer motivation för nästa år. Ben verkar vara en bra kille och mycket konkurrenskraftig vilket ger mig ökad motivation för nästa år, kommenterade Jorge Lorenzo Valentino Rossis byte från Yamaha till Ducati.