Under de senaste månaderna har ryktena om Valentino Rossis flytt till från Yamaha till Ducati blivit allt mer omfattande. Redan för två veckor sedan bekräftades våra uppgifter av Ducatichefen Gabriele Del Torchio. Idag, i samband med MotoGP på Brno, kom så äntligen det officiella beskedet att Ducati och Rossi har undertecknat ett tvåårigt kontrakt för den nio-världsmästaren. Här kan du läsa kommentarer från Rossi, Gabriele Del Torscio och Filippo Prezioso från Ducati.

 

-Vi är glada att meddela att Valentino Rossi kommer att vara med oss från 2011. Han är en framstående förebild i motorcykelvärlden, i samklang med vårt italienska företag som är en fanbärare för" made in Italy ". Dessa är viktiga värden för framgång inom teknik, design och sportsmannaanda. Utöver de starka och passionerade avsikterna från båda parter, har detta avtal blivit möjligt genom stöd av våra aktieägare, och alla sponsorer i samarbete med Ducati-teamet, sponsorer som tror på detta tillfälle och delar och stöder våra val, säger Gabriele Del Torchio, VD för Ducati.

 

-För det första är Valentino ett stort fan till motorcyklar och så har det alltid varit ett nöje för mig att lyssna till hans åsikter. Fram till Valencia GP kommer han att förbli en konkurrent, en så stor att han alltid har gett ett speciellt värde till våra segrar, men så fort han kör Ducati för första gången kommer vi att arbeta tillsammans med varje enskild detalj, som kommer att utveckla en cykel som kan visa hans enorma talang. Arbeta med Valentino är en av de mest spännande saker för varje ingenjör, och det är härligt att veta att vi kommer att få denna fantastiska möjlighet nästa säsong, sa Filippo Preziosi, Ducati Corse:s generaldirektör.

-Det är mycket svårt att förklara med några få ord hur mitt förhållande till Yamaha har varit under de senaste sju åren. Många saker har förändrats sedan 2004, men särskilt" hon ", min M1, har förändrats. Vid den tidpunkten var hon en halvdan MotoGP-cykel, förlöjligad av de flesta förare och MotoGP-personal . Nu, efter att ha hjälpt henne att växa och bli bättre, kan du se henne leende i hennes garage, avgudad och klassas som "bäst i klassen. Nu det är dags att söka nya utmaningar, mitt arbete här på Yamaha är klart. Tyvärr är även den vackraste kärlekshistorien slut, men de lämnar en hel del underbara minnen, som när min M1 och jag kysstes för första gången på gräset vid Welkom, när hon tittade rakt i mina ögon och sa "jag älskar dig”!, kommenterade Rossi.