Wataru Yoshikawa ersätter Valentino Rossi under minst tre race

Den erfarne testföraren Wataru Yoshikawa kommer att ansluta till Yamahas officiella fabriksteam i MotoGP med början från det spanska GP:t på Catalunya vid Barcelona, tills Valentino Rossi är tillbaka i full kondition efter sitt brutna ben.

Yoshikawa är tvåfaldig japansk Superbikemästare, kommer att köra Rossis YZR-M1 för den italienska sidan av Yamahateamet och förväntas vara med teamet under åtminstone tre race, ända tills Rossi är fullt rehabiliterad.

 

-Till sist, efter mycket övervägande har vi valt Wataru Yoshikawa, vår japanska YZR-M1-testförare, att ansluta sig till oss som vår alternativa förare. Vi planerar preliminärt för tre race (Catalunya, Sachsenring och Laguna Seca) men vi kommer att justera planen när vi vet mer om när Valentino förväntas komma tillbaka, kommenterar Lin Jarvis (Managing Director of Yamaha Motor Racing Srl)

 

-Yoshikawa, som har kört som wildcard en gång tidigare i MotoGP då han slutade på 12:e plats på Motegi 2002 säger följande: "Jag är glad att få denna chans att tävla i MotoGP igen och ersätta Valentino medan han återhämtar sig. Tittar man på Yamaha teamets resultat med 2010 års YZR-M1 kan jag se att vinterns utvecklingsarbete var korrekt och nu ser jag fram emot att ha en chans att samla några "riktiga racing data”, som kommer vara till stor nytta för den framtida utvecklingen av M1."

 

Det var under en träningsvända (i samband med GP:t) på italienska Mugello som regerande världsmästaren i MotoGP, Valentino Rossi, bröt höger ben efter att han kraschade olyckligt. Benbrottet var komplicerat och ännu idag har inget besked kommit om hur länge Rossi blir frånvarande från MotoGP.