Alexander Kristiansson rapporterar från Red Bull Rookies Cup

I helgen var jag i Spanien,Jerez och körde första racet i Red Bull MotoGP Rookies Cup. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt. Vi hade ett tränings pass på fredagen plus två kval på eftermiddagen. Träningen gick bra och var taggad inför kvalet.

Första kvalet så gick inte hojen som den skulle och chassit kändes inte så bra när man började pressa. Jag hade 20:e tid.

Andra kvalet gick lite bättre men hojen gick fortfarande inte som den skulle, jag hade 11 km/h mindre toppfart än alla andra. Men jag körde så gott jag kunde och jag hade 17:e tid.

På kvällen bytte vi avgasrör för det kunde vara stopp i det andra. Jag bytte och fotpinnar och handtagen, då blev chassit mycket längre och jag kunde krypa ihop mer på rakorna.

Första racet så fick jag en riktigt bra start och jag var 6:a in i första svängen. Nu gick hojen bra rakt fram men chassit var helt annat och köra, När chassit blir längre så blir automatiskt fjädringen mjukare och det hade inte mekanikerna tänkt på, så ingenting stämde. Jag tappade mer och mer hela tiden. På sista varvet fick jag chansa lite och när jag bromsade om en kille vek han in framför mig och jag körde på honom så jag kraschade. Jag fick upp hojen igen och slutade 19:e

Till andra racet hade vi gjort lite justeringar på fjädringen. Jag fick inte en lika bra start som i första racet men jag var ändå bra med. Jag kände att fjädringen var inte ett dugg bättre och det började släppa redan dom första varven. jag kunde inte ligga på lika hårt som dom andra och det gjorde att jag bara tappade mer o mer. Jag slutade som 11:a.