Loris Capirossi kommer att sätta ett nytt rekord i helgen då årspremiären i MotoGP körs i Qatar. Då blir han den första motorcyklisten i historien att ha kört 300 GP:n under sin 21 år långa karriär som professionell roadracingförare.

 

Den 37-årige italienaren (Suzuki) är den äldsta föraren i startfältet och innehar redan rekordet för flest GP-starter. Vid GP:t på Misano år 2008 överträffade han det gamla rekordet på 276 GP-race som innehas av Alex Barros.

tn_20100320130049_SUZUKI_2

-GP:t i Qatar kommer att vara en milstolpe i min karriär då jag startar mitt 300:e race! Jag trodde aldrig jag skulle köra så här många, men jag har haft tur i min karriär och jag har alltid gett 100 procent och hållit mig i form, så att jag har kunnat fortsätta vara kvar i toppen. Jag har aldrig riktigt tänkt på hur många tävlingar jag har kört, men detta är mycket speciellt och jag antar att det förmodligen aldrig kommer att hända för en annan ryttare. Hur som helst, när racet väl har startat kommer min inställning att vara samma som det var år 1990 - Full gas och full attack, kommenterar Loris Capirossi.