MotoGP: Rizla Suzuki på plats i Sepang

Rizla Suzuki MotoGP-team är på plats i Sepang i Malaysia för att påbörja sina förberedelser inför 2010 års tävlingssäsong med den första av tre tester innan säsongen inleds i Qatar i mars. Loris Capirossi och Álvaro Bautista kommer att köra sina Suzuki GSV-R: s för första gången sedan november förra året och båda är angelägna om att hinna testa så mycket som möjligt i inför det första racet. Här kommenterar rutinerade Loris Capirossi och Álvaro Bautista.

Capirossi har tränat hårt hela vintern och den rutinerade italienaren säger sig vara på topp inför sin 21:a racingsäsong på högre nivå.


Loris Capirossi:

"Det känns som om det var väldigt länge sedan jag satt på cykeln och jag ser verkligen fram mot att få köra igen - jag har haft lite svårt att sova eftersom jag är så exalterad över att komma tillbaka till jobbet! Jag vet att grabbarna på Suzuki har arbetat väldigt hårt i vinter så att vi förhoppningsvis kommer att kunna köra för fullt - eller nära på det - från dag ett i Sepang.

 

Álvaro Bautista:

"Jag är verkligen spänd över det här testet, eftersom det känns som min första riktiga körning som en Rizla Suzukiförare. Jag har redan gjort några tester, och teamet verkade riktigt nöjd med det jobb jag utförde, men den här gången blir det med min egen cykel och jag kommer också vara i teamets färger vilket är en annan viktig sak. Jag är säker på min förmåga på cykeln och den ursprungliga känslan för Suzukis MotoGP-maskin är helt naturligt för mig, men jag kommer inte att försöka slå några rekord ännu - Jag behöver lära mig mycket mer om GSV-R och finna gränserna steg för steg. Detta Sepangtest kommer att vara ett bra ställe att börja på. Jag är lycklig över att vara i Suzukis fabriksteam och jag kommer att göra mitt yttersta för dem. "