Film: Snurrigt F1-test för Valentino Rossi

För att fira Valentino Rossis nionde mästerskapstitel bjöd Ferrari in honom för att åter igen köra F1. Den här gången ägde körningen rum på Circuit de Catalunya i Spanien. Under testkörningen, som delvis ägde rum på blöt bana, lyckades Rossi pressa till sig tiden 1’21,9 med Ferrari F2008 vilket hade placerat honom på18:e startplats i Barcelonas GP. Se en kort filmsnutt när Rossi snurrar med den röda bilen...

-Idag hoppades vi på att få köra i torrt, men vi var tvungna att montera på regndäcken igen i morse. Jag var snabbare än i går, trots vissa problem med understyrning, berättar Rossi.

Ferrari_AssetResizeImage.aspx1

-Jag har inte kört en F1-bil på ett års tid, men idag har vi arbetat med inställningen. Det är alltid intressant att gå lite längre än att bara köra. Jag tror att det är trevligt för mina italienska fans att se mig köra en Ferrari. Å andra sidan måste jag säga att Montmeló är ännu roligare än Mugello. "

 

Rossi talade även om en eventuell förlängning av sitt kontrakt med Yamaha: "Det är en speciell situation eftersom de fyra snabbaste förarna i VM är inne på det sista året av deras avtal. Personligen kommer jag tänka på det runt juni och kanske ha beslutat mig för vad jag vill då. "

 

-Jag är nöjd med Yamaha, så jag vill prata med dem innan någon annan, avslutar Rossi.

 

{flv}Rossi-spinn{/flv}