Wilco Zeelenberg är ny Team Manager för Jorge Lorenzo

Yamaha Motor Racing har värvat Wilco Zeelenberg som Team Manager för den spanske MotoGP-föraren Jorge Lorenzo i Fiat Yamaha Team. Holländaren Zeelenberg har tidigare jobbat med Yamahas World Supersport Team, där han vann 2009 års VM-titel i Supersport tillsammans med Cal Crutchlow.

Zeelenberg har ett förflutet som en framgångsrik tävlingsförare, och körde 100 GP mellan 1986 till 1995. Från 1995 till 2000 tävlade han i Supersport-VM.

 

Efter att han pensionerade som sig aktiv tävlingsförare började han jobba för Yamaha Motor Europe som teknisk samordnare och testförare fram till 2008, då han tog över rollen som Team Manager för Yamaha World Super Sport Team.

-Efter nio år hos Yamaha är mycket stolt över att få vara en del av Yamahas officiella MotoGP-team. Det är en stor belöning och jag är mycket glad över denna nya utmaning. Jorge är en fantastisk förare och jag ser fram mot att börja arbeta med honom och resten av medlemmarna i teamet. Teamet är redan en väloljad maskin och jag kommer göra mitt yttersta för att passa in i det. Det är uppenbart att det finns fyra främsta utmanare till titeln och Jorge är en av dessa fyra. Jag är en mycket tävlingsinriktad person och jag kommer göra allt jag kan i teamet för att skapa den rätta stämningen och kämparandan för mästerskapstiteln, säger Zeelenberg.