Espargaró ersätter Canepa i helgens MotoGP-final

Niccolò Canepa får en tråkig avslutning på sitt debutantår i MotoGP då han missar säsongsavslutningen som äger rum på Valenciabanan i Spanien nu i helgen. Då hans läkare har avrått honom att starta på grund av hans skador ersätts han av Aleix Espargaró som kommer att köra satellitteamets Ducati Desmosedici GP9. Inför helgens säsongsavslutning är Valentino Rossi redan klar mästare i MotoGP, igen...

Espargaró, som ersätter Canepa helt och hållet i MotoGP nästa säsong, har gjort tre gästspel för Pramac Racing team redan i år och får klartecken att köra för teamet igen för årets 17:e runda. Efter att Canepa kraschade på Phillip Island föregående GP var han tvungen att genomföra en hudtransplantation för sin armbågsskada.

Canepa hoppades på att få en sista körning innan han lämnar och väntade in till sista minuten för att ge sin skada tid att läka, men läkare har nu avrått honom från att delta i Valencia.

-Jag är väldigt ledsen att jag inte kommer att kunna köra denna helg då jag verkligen hoppades att tävla i detta sista GP för säsongen och avsluta den med ett bra resultat, sa den unge rookien.

-Jag vill tacka Pramac Racing Team, Paolo Campinoti och Ducati Corse för den fantastiska upplevelse jag har haft i år. Nu måste jag tänka på att komma tillbaka i min bästa fysiska kondition och att komma tillbaka på rätt spår inför mitt nästa ”sportäventyr", avrundade Canepa.

Canepas förlust är Espargarós vinst och den katalanska förare kommer därför att få möjlighet att tävla för första gången som en MotoGP-förare på spansk mark, efter att tidigiare i år har kört på Indianapolis, Misano och Sepang.

-Först och främst vill jag önska Niccolò en snabb återhämtning och jag hoppas få se honom på banan snart igen. För mig kommer att bli en riktigt speciell helg, eftersom det kommer att bli mitt första framträdande som en MotoGP-förare i Spanien. Jag kommer att köra racing framför mina fans och jag vill inte göra dem besvikna, sa Espargarós