Den australienske Ducatiföraren Casey Stoner vann för tredje året i rad på Phillip Island och ligger nu trea i mästerskapet, trots sin viloperiod. Regerande mästerskapsledaren Valentino Rossi kom tvåa, Dani Pedrosa trea medan Jorge Lorenzo kraschade ut redan i första böjen.

Casey Stoners dominans i sitt hemmarace fortsatte på söndagen då han vann på Phillip Island för tredje året i rad, före regerande världsmästaren och mästerskapsledaren Valentino Rossi (Yamaha) med en marginal på 1.935 sekunder.

fb_ffe90b3a89

I sitt andra Grand Prix tillbaka efter tre race frånvaro firade 24-årige Casey Stoner sin födelsedagshelg med en imponerande vinst från pole position, hans tredje MotoGP-seger för säsongen, vilket förde honom till tredje plats i mästerskapets totalställning.

En frustrerande helg för Jorge Lorenzo (Yamaha) förvärrades när spanjoren kraschade ut i första kurvan på det första varvet efter att en närkontakt med Stoner's teamkamrat Nicky Hayden (Ducati). Efter att ha kämpat sig igenom träningar och kvalkörningar med både däckproblem och sjukdom, kunde Lorenzo inte fortsätta efter omkullkörningen, medan Nicky Hayden klev ombord på sin Desmosedici GP9 igen, för att avsluta på 15e plats.

fb_58d695c1e1

Rossis andraplats utökade hans försprång i toppen av mästerskapet till 38 poäng över sin spanske lagkamrat Jorge Lorenzo med två MotoGP-race kvar att köra för året.

Dani Pedrosa säkrade sin första pallplats på banan i MotoGP-klassen med en marginal på 22.618 sekunder till Valentino Rossi, medan Alex de Angelis helg avslutades med en fjärdeplats.

Colin Edwards (Yamaha) knep femteplatsen, och Andrea Dovizioso (Honda) kom på sjätte plats.

Marco Melandri (Hayate), Randy de Puniet LCR (Honda), Mika Kallio (Pramac Racing) och Toni Elías (San Carlo Honda Gresini) körde i mål bland de tio första.