Efter veckor av spekulationer har det äntligen blivit officiellt: Den åttafaldige världsmästaren kommer att byta till att köra Ducati efter att ha avslutat sin 11-åriga tid hos Honda. Marc Marquez (Repsol Honda Team) kommer att tävla för Gresini Racing MotoGP 2024.

Marc Marquez tillkännagav nyligen sin separation från Honda, och från och med nästa säsong kommer han att ingå i Team Gresini Racing MotoGP tillsammans med sin bror Alex.

Marc Marquez: "Jag är exalterad över den här nya utmaningen. Det var inte ett lätt beslut eftersom det är en stor förändring på många sätt och vis. Men ibland i livet är det viktigt att komma ur din komfortzon för att fortsätta växa. Motorcykelmässigt vet jag att jag kommer att behöva anpassa min körstil en del, och det kommer inte att bli lätt. Men jag är också säker på att jag kommer att få mycket hjälp av Team Gresini. Jag ser fram mot att lära känna teamet och börja arbeta med dem. Jag skulle vilja tacka Nadia, Carlo och Michele för förtroendet och respekten de visat mig.”