Efter att ha skadat högerhanden i söndagens MotoGP-premiär i Portugal kommer Marc Márquez missa helgens MotoGP i Argentina. Som extra salt i såret bestraffade FIM-domarna Marc med ett ”Double Long Lap Penalty”  i nästa race han kör, då Marcs körning som ledde till kraschen ansågs vara oansvarig. 

Incidenten där Marc begick ett misstag och missade bromspunkten slutade med att Martin tappade flera positioner, medan Marquez och Oliveira båda kraschade ur racet.

"Jag begick ett misstag", kommenterade Marc kraschen.

Efter händelsen fick Marquez och Oliveira omedelbar läkarvård, där det slogs fast att Repsol Honda-föraren dragit på sig en fraktur på det första metakarpalbenet hos höger hand. Miguel Oliveira drog på sig en benskada, och även han tvingas stå över kommande racet i Argentina.

Efter att Marc Márquez återvände till Spanien genomgick han ytterligare kontroller, och diagnostiserades med en förskjuten intrartikulär fraktur i basen av det första mellanhandsbenet hos höger tumme. Marc opererade omedelbart på Ruber Internacional Hospital i Madrid av Dr. Ignacio Roger de Oña som ledde ett team bestående av De. Samuel Antuña och Dr Andrea Garcia Villanueva.

Operationen bestod av en sluten reduktion av frakturen och intern fixering av densamma med två skruvar och passerade utan incidenter.

Marc Márquez och Repsol Honda-teamet har tillsammans bestämt att den åttafaldiga världsmästaren kommer att stå över nästa deltävling av världsmästerskapet för att fullt ut fokusera på återhämtning och anlända till de kommande deltävlingarna i bästa möjliga skick.