MotoGP-kalendern 2023

Den provisoriska kalendern för 2023 års MotoGP innehåller fler race och fler länder än någonsin tidigare med 21 race fördelade på 18 länder.

Racingen drar igång i Portugal på Autodromo Internacional do Algarve i mars innan mästerskapet drar vidare till Termas de Rio Hondo och Austin, Texas, för Americas GP. Därifrån är det tillbaka till Jerez där den europeiska etappen börjar. Le Mans kommer att stå värd för det 1000:e Grand Prixet innan förare och team reser vidare till Mugello, Sachsenring och Assen.

Kazakstan kommer att debutera i juli före ett andra uppehåll i mitten av säsongen, där det centralasiatiska landet blir det 30:e landet som står värd för ett motorcykel-GP sedan 1949 – och där Sokol International Racetrack blir den 74:e platsen för mästerskapet.

Därifrån bär det av västerut för brittiska och österrikiska GP:t, och ett nytt datum för det katalanska GP:t på Circuit de Barcelona-Catalunya som flyttas till september. MotoGP-cirkusen tar sedan farväl av Europa på Misano inför ytterligare en flygresa, som börjar i ett helt nytt land för 2023: Indien. Buddh International Circuits debut kommer att göra det till den 75:e platsen där den främsta roadracingklassen har tävlat, och Indien blir det 31:a landet som står värd för ett motorcykel-Grand Prix.

Därifrån bär det vidare österut till Japan och klassiska Motegi innan en ledig helg för att förbereda sig för en trippel i Asien, vid Mandalika, Phillip Island och Buriram, innan ytterligare en ledig helg att ladda om inför de tre sista deltävlingarna.

Från Malaysia börjar resan tillbaka västerut, med Qatar som värd för säsongens näst sista race under strålkastarna på Losail-banan. Sedan, för att avsluta säsongen med sin klassiska sista fiesta för året, står Circuit Ricardo Tormo värd för mästerskapsfinalen.

Provisorisk kalender - MotoGP 2023

26 Mars Portugal Algarve International Circuit 
02 April Republica Argentina Termas de Rio Hondo 
16 April Americas Circuit of The Americas 
30 April Spain Circuito de Jerez-Angel Nieto 
14 Maj France Le Mans 
11 Juni Italy Autodromo del Mugello 
18 Juni Germany Sachsenring 
25 Juni Netherlands TT Circuit Assen 
09 Juli Kazakhstan Sokol International Racetrack 
06 Augusti Great Britain Silverstone Circuit 
20 Augusti Austria Red Bull Ring-Spielberg 
03 September Catalunya Barcelona-Catalunya 
10 September San Marino e della Riviera di Rimini Misano World Circuit Marco Simoncelli 
24 September India Buddh International Circuit 
01 Oktober Japan Twin Ring Motegi 
15 Oktober Indonesia Mandalika International Street Circuit 
22 Oktober Australia Phillip Island 
29 Oktober Thailand Chang International Circuit 
12 November Malaysia Sepang International Circuit 
19 November Qatar* Lusail International Circuit 
26 November Comunitat Valenciana Comunitat Valenciana-Ricardo Tormo