Suzuki förlänger MotoGP-avtalet med Dorna

Suzuki har tecknat avtal med seriepromotorn Dorna om att förlänga deras engagemang i MotoGP för perioden från säsongen 2022 till 2026.

Det betyder att vi kommer att fortsätta få se Team Suzuki Ecstar i MotoGP ett antal år framåt. Teamet gjorde lysande resultat förra året; där Joan Mir vann titeln och Alex Rins slutade på 3:e plats i mästerskapet. Dessutom vann Team Suzuki Ecstar även team-mästerskapet. 

Suzukis racinghistoria började 1960 på Isle of Mans legendariska Tourist Trophy, och förra året firade varumärket från Hamamatsu i Japan sitt 100-årsjubileum, tillsammans med milstolpen på 60 år inom racing. 

Shinichi Sahara - projektledare och teamchef: Hos Suzuki Motor Corporation är vi stolta över att fortsätta tävla i MotoGP-mästerskapet, eftersom vi alla delar den utmanande ambitionen att mäta oss med andra i världens främsta motorcykeltävling. Vi började den här nya resan 2015 och på bara sex år vann vi förartiteln tillsammans med Teams-titeln och vi är fortfarande hungriga efter mer framgång. Av dessa skäl har vi utökat vårt avtal med Dorna med hopp och engagemang att fortsätta utvecklingen av företagets tekniska och tävlingsområden.

Carmelo Ezpeleta - Dorna VD: Vi är mycket nöjda med förnyelsen av avtalet med Suzuki, en fabrik som vi har kört tillsammans med i åratal i världsmästerskapet och har ett stort samarbete med. Deras återkomst till MotoGP 2015 visade sig omedelbart vara en framgång och bekräftades genom att vinna VM-titeln 2020 med Joan Mir, och vi utökar stolt detta partnerskap och hoppas kunna fortsätta att sätta milstolpar med detta ikoniska varumärke."